3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιματέρ Πελοποννήσου

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου 2017 στην Καλαμάτα και θα διαρκέσει ως τις 30 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα μέρος του θα φιλοξενείται και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου, όπως το Αργος, η Σπάρτη, η Αμαλιάδα και το Γύθειο. Το Φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Προσφυγικό».

Το δεκαήμερο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ένα πανόραμα 25 ελληνικών και 50 ξένων κινηματογραφικών παραγωγών, αναμεσά τους και βραβευμένες, της τελευταίας 2ετίας καθώς και ένα πλήθος σχετικών σεμιναρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι 41 ξένες ταινίες κάνουν την Πανελλήνια Πρεμιέρα τους στην Καλαμάτα στους κόλπους του Φεστιβάλ.


Οι προβολές και οι παράλληλες εκδηλώσεις και τα σεμινάρια είναι ελεύθερα για το κοινό.

Το παρόν στην Καλαμάτα θα δώσουν περισσότεροι από 40 Έλληνες αλλά και ξένοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα από το εξωτερικό θα παραβρεθούν οι Sybille Fezer, Daniel Burkholz και Vincent Förster από Γερμανία, Richard Martin-Jordan και Patrick Imhaus από Γαλλία (Γενικός Διευθυντής της TV5-Monde), Dale Beaumont-Brown και Lucas Jedrzejak από Μ. Βρετανία, Tony Richard Kahouche και Ali Mahmoud Tafech από τον Λίβανο, Sahra Assadollahi και Razavi Seyed Mohammad από το Ιράν, Ruslana Berndl & Thibaut Delaroche & Luca Potskhivili από την Αυστρία, Enea Gega από την Τουρκία, Vadim Vitovtsev , Olga Shadrina , Svetlana Ignatenko και Olga Michi από την Ρωσία, Rajesh james από την Ινδία και Flo Flamme από Βέλγιο.

Οι Έλληνες σκηνοθέτες που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους είναι οι: Ιάσων Πιπίνης, Δ. Παπαγεωργίου, Χάρης Ραφτόγιαννης Λουκάς Σταμέλλος, Δημήτρης Πολυδωρόπουλος , Ιρίνα Μπόικο , Μένιος Καραγιάννης , Γιάννης Βαλτής, Κωνσταντίνα Μπούσμπουρα , Θανάσης Παπακώστας , Χρήστος Γεωργίου, Τάκης Μπαρδάκος, Απόστολος Καρακάσης , Αντώνης Τολάκης, Μάρω Αναστοπούλου, Μενέλαος Καραμαγγιώλης , Γιάννης Γρηγορόπουλος.

Το αφιέρωμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Προσφυγικό» ενισχύεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και φέτος στην εκπαιδευτική ζώνη (για το μαθητικό κοινό υπάρχει ειδική εκπαιδευτική ζώνη κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ καθημερινά 9π.μ. με 1μ.μ) με πρόγραμμα 3 θεματικών: 

Ανθρώπινα δικαιώματα , Αρχαιολογία και Πολιτιστική Κληρονομιά, Οικολογία, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία για διάλογο με τους σκηνοθέτες. 

Ειδικές εκδηλώσεις

Αφιέρωμα με θέμα «Ινδία-Γκάντι- Γιόγκα » θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ΕΛΙΝΕΠΑ (Ελληνο-Ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης) και την ομάδα Kriya Yoga - διαλογισμού SRF Καλαμάτας.
Εκδήλωση για τα σχολεία την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, που θα συνδεθούμε μέσω skype με προσφυγικό καταυλισμό του Λιβάνου προκειμένου να συνομιλήσουν οι μαθητές με παιδιά πρόσφυγες της Συρίας. Το συντονισμό έχει ο Lucas Jedrzejak από την Μ. Βρετανία σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ketermaya και επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ.

Αναλυτικές Πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ

peloponnisosdocfestival.com

 

Διοργάνωση

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Τζίνα Πετροπούλου 

Συνεργαζόμενοι φορείς

Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

"Αγών" Φεστιβάλ Αρχαιολογικής Ταινίας

Νεανικό Πλάνο (Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους)

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ "Visions du reel" Νyon της Ελβετίας.

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Καλλιτεχνικό Στέκι- Καλαμάτα

Τελευταία τροποποίηση στις%PM, %10 %537 %2017 %13:%Φεβ
επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού