Το Σάββατο 11 φεβρουαρίου η έναρξη του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού 2017

Το Σάββατο τελικά στις 7.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και όχι την Παρασκευή, όπως είχε προγραμματιστεί, θα γίνει τελικά η έναρξη του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Η εκδήλωση μεταφέρεται λόγω των καιρικών προγνώσεων για άσχημο καιρό την Παρασκευή, όπως σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος.

Το πρόγραμμα πάντως θα διεξαχθεί κανονικά με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο και το συγκρότημα “Walkman the band”.Τις επόμενες ημέρες σχεδόν καθημερινά θα υπάρχουν εκδηλώσεις, παιχνίδια και πάρτυ με αποκορύφωμα τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ενώ στις 3 Μαρτίου θα γίνει και η απονομή των βραβείων στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

Ο Θανάσης Ηλιόπουλος ευχαρίστησε τους εθελοντές για την προσφορά τους και αναφέρθηκε σε παραδοσιακά έθιμα που θα αναβιώσουν φέτος για πρώτη φορά στο καρναβάλι, φέρνοντας ως παράδειγμα το γαϊτανάκι έτσι όπως γινόταν στις αρχές του 20ου αιώνα.

Για μια μεγάλη εκδήλωση, ψυχαγωγική, εμπορική και οικονομική, που θα προσελκύσει κόσμο στην πόλη της Καλαμάτας, η οποία θα προβληθεί τουριστικά, έκανε λόγο ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απευθύνοντας κάλεσμα στους Καλαματιανούς να διασκεδάσουν.

Η υπεύθυνη πληρωμάτων Χρύσα Λιάππα, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής τα γκρουπ είναι 32, με μεγάλο αριθμό ατόμων το καθένα, ενώ μέχρι τελευταία στιγμή (πριν από τη μεγάλη παρέλαση) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή.

Κάλεσμα στον κόσμο να πάρει μέρος απηύθυναν επίσης η Βάσω Παπαδοπούλου από τις Ομάδες Εργασίας και ο Σταύρος Μπαγατέλας εκ μέρους των εθελοντών, ενώ ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, υπεύθυνος για τα οικονομικά, ευχαρίστησε τους χορηγούς του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, επισημαίνοντας ότι μέχρι τώρα το ποσό από τις χορηγίες έχει ξεπεράσει τις 15.000 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσει και τις 20.000. Ακόμη, ευχαρίστησε τον δημοσιογράφο Ηλία Μπιτσάνη, για το υλικό που έδωσε στη διοργάνωση του Καρναβαλιού όσον αφορά την ιστορία της εκδήλωσης που έχει τις ρίζες της στις αρχές του 1900! Μάλιστα ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος κάλεσε τον κόσμο να διαβάσει το κείμενο στο σχετικό έντυπο του καρναβαλιού, όπου αναφέρονται οι αιτίες για τις οποίες διακόπηκε η διοργάνωση πριν από πολλά χρόνια. Και αυτές ήταν, όπως είπε, οι συνεχείς κακοκαιρίες και η οικονομική κρίση. Έτσι το καρναβάλι πραγματοποιήθηκε μόνο για πέντε χρονιές.

H Τασούλα Φοίφα, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, από τις Ομάδες Εργασίας, ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι με την Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ και ιδιαιτέρως τον Βαγγέλη Χαχή για τη σκηνοθεσία.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα για το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση kalamatianokarnavali.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις%PM, %05 %762 %2017 %19:%Μαρ
επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού