"Η Κόμισσα της φάμπρικας" από το Μ.Ε.Θ.

Η «Κόμισσα της φάμπρικας», των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, η νέα παραγωγή του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα παρουσιασθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου (όχι στις 5Δεκεμβρίου) κάθε βράδυ στις 21:30.

Η παράσταση ανεβαίνει υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Περικλή Αλμπάνη, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος.

Οι θεατές θα απολαύσουν τους ταλαντούχους ηθοποιούς του ΜΕΘ να ενσαρκώνουν επί σκηνής τους αυθεντικούς χαρακτήρες μιας εποχής που μπορεί να ήταν πολιτικά ταραγμένη αλλά αποτελούνταν από γνήσιους, αυθόρμητους και σε πολλές περιπτώσεις πολύ αγνούς ανθρώπους.

Πρόκειται για μια υπέροχη κωμωδία καταστάσεων με κάποιο πολιτικό και κυρίως κοινωνικό σχολιασμό  που πρωτοπαίχτηκε το 1966, αλλά έγινε γνωστή από τη μεταφορά της στον κινηματογράφο το 1968.

Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο , η μια παρεξήγηση δίνει τη θέση της στην άλλη και όλα αυτά με αμείωτο ρυθμό… σε μια παράσταση που κλέβει την προσοχή,κερδίζει τις εντυπώσεις και χαρίζει πολύ γέλιο.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια μεγάλη αυλή κατοικούν τρία ξαδέλφια που έχουν το ίδιο ονοματεπώνυμο: Χρήστος Δελημάνης. Ο πρώτος είναι αστυφύλακας, ο δεύτερος κομμουνιστής και μόνιμα άνεργος, και ο τρίτος είναι ένας σεσημασμένος ψιλοαπατεώνας (Νίκος Ρίζος). Μια μέρα, ο αστυφύλακας Δελημάνης (Στέφανος Ληναίος) συλλαμβάνει μια όμορφη κοπέλα, την Έφη (Άννα Φόνσου), επειδή είχε μπει κρυφά στο σπίτι του εραστή της αδελφής της, για να κλέψει κάποια ερωτικά γράμματα. Η Έφη ξεφουρνίζει ένα σωρό ψέματα ως προς το ποια είναι, αλλά στην πραγματικότητα είναι η κόρη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, κι έτσι ο τυχερός αστυφύλακας Δελημάνης μετατίθεται στη Γενική Ασφάλεια, γίνεται δεκτός στη Σχολή Υπαστυνόμων και τέλος κερδίζει και την καρδιά της κοπέλας.

Συντελεστές

Διανομή (κατά σειρά εμφάνισης). Εφη: Γεωργία Λαζάρου. Ντιάνα: Μαρία Λαζάρου. Κοσμάς: Ξυδέας Δημήτρης. Αστυφύλακας: Λεωνίδας Βέλλης. Διαρρήκτης: Σπύρος Ρουμελιώτης. Στασούλα: Χρύσα Σιψά. Δήμητρα: Ολυμπία Βενιζελέα. Χαράλαμπος: Παναγιώτης Σπυρακόπουλος. Αριστερός: Κώστας Κουτσουμπός. Αρχιφύλακας: Νικόλαος Σιψάς. Καμαριέρα Α’ Φανή: Ελένη Γιαννακοπούλου. Ουρανία: Μαρία Λυκούση. Αστυνόμος: Λίνος Δουλάμης. Ναύαρχος: Παύλος Κλάδης. Μαρία: Βανέσσα Αδαμοπούλου. Μία Εργάτρια: Μαρία Θεοδωρακάκου. Καμαριέρα Β’, Ασπασία: Λούλα Αναγνωστοπούλου.

Σκηνοθεσία Περικλής Αλμπάνης.

Βοηθός σκηνοθέτη Μύλη Παπαβασιλείου.

Σκηνικά – κοστούμια Βενετσάνος Μπαλόπουλος.

Μουσική επιμέλεια Περικλής Αλμπάνης.

Επιμέλεια φροντιστηρίου Λούλα Αναγνωστοπούλου.

Φωτογράφιση Λεωνίδας Μακρής.

Φωτισμοί Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος.

Ηλεκτρολογικά Γιώργος Παυλάκος.

Προπώληση:Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

 

Τελευταία τροποποίηση στις%AM, %22 %368 %2016 %09:%Δεκ
επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού