A+ A A-

Festival Μηδέν Festival Μηδέν

Video Art Festival

Το Festival Μηδέν, το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ βιντεοτέχνης που πραγματοποιείται σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, είναι ένα ετήσιο καλλιτεχνικό γεγονός για τη βιντεοτέχνη και τα νέα μέσα, που έχει σαν βάση την Καλαμάτα.

Tο φεστιβάλ οργανώνει και διαχειρίζεται μια ομάδα εικαστικών καλλιτεχνών, με κοινό πεδίο δράσης τη βιντεοτέχνη και κοινό τόπο καταγωγής την Καλαμάτα. Είναι μια ανεξάρτητη διοργάνωση που υλοποιείται από τη Sea Level (αστική, μη-κερδοσκοπική εταιρία) με την υποστήριξη του Οργανισμού Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Κεντρικός άξονας του φεστιβάλ είναι η ελεύθερη παρουσίαση, ανάδειξη και ανάπτυξη της ελληνικής και διεθνούς τέχνης του βίντεο και των νέων μέσων, σε μια εποχή όπου η εικόνα και η τεχνολογία διαδραματίζουν όλο και πιο κυρίαρχο ρόλο.

Από το 2005, το Festival Μηδέν έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και επιτυχημένα φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελώντας έναν σημαντικό πόλο πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή βιντεοτέχνη.

 


Ξεπερνώντας τα όρια της Καλαμάτας, το Festival Μηδέν έχει παρουσιάσει ενότητες προβολών σε ειδικές διοργανώσεις και εκθέσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλές καλλιτεχνικές ομάδες, σχολές καλών τεχνών, χώρους τέχνης, οργανισμούς και άλλα φεστιβάλ στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με σύνθημα "Ξεκίνα απ' το Μηδέν!", το φεστιβάλ αποκτά όλο και περισσότερους συνεργάτες, φίλους και υποστηρικτές, δημιουργώντας ένα εναλλακτικό, περιφερειακό σημείο συνάντησης για ανερχόμενους και καθιερωμένους καλλιτέχνες του βίντεο και των νέων μέσων από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο.

Διεύθυνση

  • Πόλη: Καλαμάτα

Επικοινωνία

  • E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Studio F - Photo Studio

Καιρος

Καλαμάτα

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού