"Μουσικές του κόσμου" από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

H Kοινωφελής Eπιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας επιστρέφουν με τον Κύκλο «Μουσικές του Κόσμου», που συνεχίζει δυναμικά με σκοπό να φέρει σε επαφή το κοινό με πολλές και διαφορετικές συνιστώσες της τέχνης της μουσικής, από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από το Στάθη Γυφτάκη, πιανίστα-συνθέτη, Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, σχετικά με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις:

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΚΑΙ 5 ΣΟΝΑΤΕΣ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στις 20.00, στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95) και σε συνεργασία με το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, θα παρουσιασθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Viktor Ulmann: Βιογραφία μιας ηχογράφησης" των Ιωάννη Γρηγορόπουλου και Μιχάλη Αριστείδου, ενώ στη συνέχεια η διαπρεπής Ισπανίδα πιανίστα Maria Garzon θα παρουσιάσει 5 σονάτες για πιάνο του Viktor Ullmann.

Ο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΗΧΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΑΡ

Ακολούθως, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο Νεκτάριος Μητριτσάκης θα μυήσει τους φιλόμουσους στο μαγικό ήχο του Sitar.

Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΛΕΥΡΑ
ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 20:00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η Εύα Ατματζίδου θα παρουσιάσει μια πολύ σύγχρονη πλευρά της ηλεκτρακουστικής κιθάρας.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ BLUES

Το Καλλιτεχνικό Καφενείο επιστρέφει δυναμικά με τους "Blues Escape", την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στις 21:00, πάλι στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, όπου στο μισοσκόταδο το κοινό θα ακολουθήσει το ταξίδι των Blues από τη δεκαετία του '20 ως σήμερα.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Όλα είναι ένα παιχνίδι» είναι ο τίτλος του βιωματικού σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, από τις 11:00 ώς τις 14:00, από τον παιδαγωγό-συγγραφέα Βασίλη Αναγνώστου και απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Στις 14 Φεβρουαρίου, το Δημοτικό Ωδείο θα ...γιορτάσει και φέτος, με τραγούδια και μουσική, τον έρωτα, στη σοβαρή αλλά και στην ...κωμική του πλευρά. Οι Κατερίνα Παλαιολόγου-σοπράνο, Ηλίας Αναγνωσταράς-κλαρινέτο και Βασίλης Παναγιωτόπουλος-πιάνο, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου και ώρα 21:00, θα περιμένουν το κοινό!

ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ

Ο κύκλος θα κλείσει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (Αριστομένους 95), στις 20:00, με μουσική του 21ου αιώνα γύρω από την κιθάρα. Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου και υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, θα παρουσιασθούν τα έργα που βραβεύθηκαν στο διαγωνισμό σύνθεσης για κιθάρα, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016 στο πλαίσιο του Δ.Φ.Κ. Βόλου. Επίσημοι καλεσμένοι, ο Ακαδημαϊκός και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών Θόδωρος Αντωνίου και ο διαπρεπής κιθαριστής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Φ.Κ. Βόλου, Κώστας Κοτσιώλης.
Αμέσως μετά, η Άνοιξη των Πλήκτρων θα κρατήσει συντροφιά στους φιλόμουσους από το Μάρτιο ώς τα τέλη Μαΐου, με οκτώ σημαντικές συναυλίες γύρω από το πιάνο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις%PM, %27 %750 %2017 %19:%Φεβ
επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού