Άνοιξη των Πλήκτρων

Τον πιανιστικό κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», Καλαμάτα 2014, τον οποίο οργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας με τη συνδρομή και τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σπουδαστών των Σχολών της ΦΑΡΙΣ, κλείνει για φέτος ο γνωστός σολίστ Αναστάσιος Πάππας. Έρχεται ξανά στην Καλαμάτα (μετά την πολύ επιτυχημένη εμφάνισή του πέρισυ στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας), πάλι για ρεσιτάλ πιάνου, αυτή τη φορά στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, την Τετάρτη, 28 Μαΐου, 8.30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Πρόγραμμα:

Claude Debussy: ΣουίταPour le Piano
1. Prélude
2. Sarabande
3. Toccata

Frederic Chopin: Andante spianato et Grande Polonaise brillante, έργο 22

Samuel Barber: Σονάταγιαπιάνο, έργο 26
1. Allegro energico
2. Allegro vivace e leggero
3. Adagio mesto
4. Fuga. Allegro con Spirito

Alberto Ginastera: ΑργεντίνικοιΧοροί

1. Danza del viejo boyero (“Χορός του γεροβοσκού”)
2. Danza de la moza donosa (“Χορόςτηςόμορφηςκόρης”)
3. Danza del gaucho matrero (“Χορός του παράνομου καουμπόυ”)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
«Ένας ειλικρινής μουσικός και ένας αξιοθαύμαστος πιανίστας» (New York Concert Review Magazine)

Άρχισε τις μουσικές σπουδές του στην ηλικία των 5 ετών με τη μητέρα του. Συνέχισε και αποφοίτησε από την τάξη της Μαρίας Χαιρογιώργου – Σιγάρα λαμβάνοντας το δίπλωμα πιάνου με Άριστα και Α’ Βραβείο Παμψηφεί.
Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως υπότροφος του ιδρύματος «Τζίνα Μπαχάουερ» στη “Royal Academy of Music” στο Λονδίνο, με το δίπλωμα μεταπτυχιακών σπουδών στο πιάνο με διάκριση.
Συμμετείχε και βραβεύτηκε σε διεθνείς διαγωνισμούς στην Ιταλία, την Αγγλία και την Αμερική.
Ακολούθησαν εμφανίσεις σε χώρες όπως: Αμερική, Αγγλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Καζακστάν, Αρμενία. Έχοντας παίξει σε μεγάλες αίθουσες συναυλιών όπως: Carnegie Hall, Southbank Center, Phillips zaal κ. ά. έλαβε εξαιρετικές κριτικές.
Έχει συμπράξει με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και με τις: London Sinfonietta, London Soloists Chamber Orchestra, Moldavia Philharmonic Cluj, George Enescu Philharmonic, Budapest Festival Orchestra κ. ά. Ανάμεσα στους μαέστρους που έχει συνεργαστεί ξεχωρίζουν οι: Ivan Fischer, John Georgiades, Diego Masson, Alexandru Lascae, Emil Simon, Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Θεόδωρος Αντωνίου, Γιώργος Πέτρου, Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, καθώς και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς WQXR (Νέα Υόρκη), Classical FM(Λονδίνο) και Radio Romania Musical (Βουκουρέστι).
Τον Δεκέμβριο του 2012, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Fasil Say, τον κάλεσε προσωπικά να συμμετάσχει στο καθιερωμένο, πλέον, φεστιβάλ του στην Αττάλεια της Τουρκίας όπου έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων οι: Vladimir Spivakov, Chick Corea, Gidon Kremer, ενώ συμμετείχε στον κύκλο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Τα εννέα κοντσέρτα για πιάνο του Μπετόβεν σε όργανα εποχής», ερμηνεύοντας το πέμπτο κοντσέρτο.
Είναι καθηγητής πιάνου στην Αθήνα και στην Πάτρα.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Τετάρτη 28 Μαΐου
  • Ώρα: 8.30 μ.μ.
  • Διεύθυνση: Αριστομένους 33, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
  • Πληροφορίες: Είσοδος Ελεύθερη
Τελευταία τροποποίηση στις%PM, %29 %448 %2014 %12:%Μαϊ
επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού