A+ A A-

Σύγχρονο Μεσσηνιακό Ωδείο Σύγχρονο Μεσσηνιακό Ωδείο

Το Σύγχρονο Μεσσηνιακό Ωδείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το έτος 2002.

Υλοποιώντας ένα όνειρο των ιδρυτών του Βαγγέλη και Γιώργου Κουτσουμπού, τη δημιουργία στην Καλαμάτα ενός Μουσικού Εκπαιδευτικού ιδρύματος, το οποίο αφενός να προσφέρει στους σπουδαστές του μουσική παιδεία με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές και αφετέρου να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο μουσικής καλλιτεχνικής δημιουργίας με τη διοργάνωση συναυλιών, σεμιναρίων και εκδηλώσεων, που θα συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. Φιλοδοξεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στη μουσική εκπαίδευση της Καλαμάτας και γενικότερα της Μεσσηνίας.

Στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο της Πλατείας Μαυρομιχάλη, ειδικά διαμορφωμένο ώστε να εκπληρώνει τις προδιαγραφές Μουσικού Εκπαιδευτηρίου, διαθέτοντας αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με άριστα μουσικά όργανα, αίθουσα σεμιναρίων και διαλέξεων, αίθουσα studio, γραμματεία, χώρους υποδοχής και αναμονής. Όλοι οι χώροι του Ωδείου διακρίνονται για την υψηλή αισθητική και τον πλούσιο εξοπλισμό τους, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στην ασφάλεια και την άνεση των σπουδαστών.

Θεωρώντας ότι η χρήση σωστών μουσικών οργάνων είναι απαραίτητη για μια υψηλού επιπέδου εκπαίδευση το Σύγχρονο Μεσσηνιακό Ωδείο διαθέτει για τις ανάγκες των μαθημάτων, πιάνα, έγχορδα, πνευστά, κρουστά, ηλεκτρονικά μουσικά όργανα καθώς επίσης μια συλλογή παραδοσιακών οργάνων. Διαθέτει ακόμα πλούσια βιβλιοθήκη, CD – CD ROM – DVD δισκοθήκη και οπτικοακουστικά μέσα που συμβάλουν σε μια υψηλού επιπέδου διδασκαλία (στερεοφωνικά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κτλ.). Παράλληλα λειτουργεί η λέσχη DEOMAJ (Digital Environment Of Music And Joy) που ασχολείται με την μουσική μέσω Η/Υ, sequencing, MIDI, παρτιτούρα, ηχοληψία, μουσική παραγωγή CD, εφαρμογές Home Studio και επεκτείνεται έως την ψυχαγωγία.

Βασικός σκοπός του Σύγχρονου Μεσσηνιακού Ωδείου είναι η προσφορά υψηλού επιπέδου μουσικής εκπαίδευσης σε όποιον επιθυμεί να σπουδάσει. Για αυτό το λόγο διαθέτει ένα άριστο επιτελείο καθηγητών που εργάζονται για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Τα τμήματα του Σύγχρονου Μεσσηνιακού Ωδείου είναι τα έξής:

Κλασσικό τμήμα με σχολές Σύνθεσης, Ανωτέρων Θεωρητικών (Ωδική, Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα), Βυζαντινής Μουσικής, Μονωδίας και όλων των οργάνων (πιάνο, κιθάρα, βιολί, φλάουτο, τρομπέτα, τύμπανα κτλ.). Υποχρεωτικά θεωρητικά. Οι σπουδές εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και στους σπουδαστές, που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους δίνεται Πτυχίο ή Δίπλωμα διδασκαλίας μετά από ανάλογες εξετάσεις.

Μοντέρνο τμήμα με σχολές Ηλ. Κιθάρας, Ηλ. Πιάνο, Σαξόφωνο, Ντράμς, μοντέρνων κρουστών, Αρμόνιο-Workstation-Synth, Έντεχνο-Μοντέρνο τραγούδι.

Τμήμα Ελληνικής και Παραδοσιακής Μουσικής με σχολές παραδοσιακών οργάνων (Μπουζούκι, Μπαγλαμά, Τζουρά, Κλαρίνο, Ταμπουρά, Λαούτο, Λάφτα, Τουμπελέκι, Ελληνικό Παρ. Τραγούδι, Σαντούρι κτλ.)

Μουσικό Νηπιαγωγείο

Ολοκληρωμένες μουσικές σπουδές για τους μικρούς μας φίλους.

Εισαγωγή στο Μουσικό Νηπιαγωγείο με το τμήμα Μουσική και Πιαχνίδι για παιδιά ηλικίας από 3 ετών.
Μουσικοκινητική αγωγή
με το διεθνώς διαδεδομένο σύστημα Carl Orff για μαθητές ηλικίας 4-6 ετών και Προθεωρίας για παιδιά ηλικίας (6-8 , 9-10 ετών).
Πρωτοποριακή μέθοδος εκμάθησης μουσικού οργάνου από την ηλικία των 5 ετών.

Ειδικά Τμήματα: προετοιμασία εισαγωγής σε Μουσικά πανεπιστήμια, Ευρωπαϊκής -Βυζαντινής - Παραδοσιακής Χορωδίας.

Τμήμα με βάση την μουσική μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.


Το Σύγχρονο Μεσσηνιακό Ωδείο έχει δώσει τους παρακάτω τίτλους:

1. Δεριζιώτης Σταύρος του Γεράσιμου
Πτυχίο Μπουζουκιού 6ος/2003 Βαθμός Άριστα

2. Δρίζης Θεόδωρος του Ιωάννου
Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής 6ος /2003 Βαθμός Λίαν Καλώς

3. Τζούβελης Παναγιώτης του Γεωργίου
Πτυχίο Μπουζουκιού 6ος /2003 Βαθμός Άριστα

4. Μπούρας Δημήτριος του Θεοδώρου
Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας 1ος /2004 Βαθμός Λίαν Καλώς

5. Γκούζου Αλεξάνδρα του Πέτρου
Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας 6ος /2005 Βαθμός Λίαν Καλώς

6. Πατσά Χριστίνα του Ευθυμίου
Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας 6ος /2005 Βαθμός Λίαν Καλώς

7. Γούναρη Σταματία του Αποστόλου
Πτυχίο Αντιστίξεως 6ος /2005 Βαθμός Άριστα

8. Ηλιοπούλου Κανέλλα του Σπυρίδωνος
Πτυχίο Αντιστίξεως 6ος /2005 Βαθμός Άριστα

9. Δρίζης Θεόδωρος του Ιωάννου
Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής 6ος/2008 Βαθμός Άριστα

10. Χατζή Παναγιώτα του Αθανασίου
Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας 6ος /2010 Βαθμός Άριστα

11. Γεωργούλης Ταξιάρχης του Ιωάννου
Πτυχίο Μπουζουκιού 6ος / 2010 Βαθμός Λίαν Καλώς

Τα μαθήματα είναι ατομικά!

Εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο!

 

Διεύθυνση

  • Οδός: Πλατεία Μαυρομιχάλη
  • ΤΚ: 24100
  • Πόλη: Καλαμάτα

Επικοινωνία

  • Τηλέφωνο: 27210 81543
  • Fax: 2721081954
  • E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καιρος

Καλαμάτα

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού