Εκδήλωση - αφιέρωμα για τον άνθρωπο της Μάνης, Πάτρικ Λη Φέρμορ

Εκδήλωση - αφιέρωμα για τον άνθρωπο της Μάνης, τον Πάτρικ Λη Φέρμορ με αφορμή την έκδοση της βιογραφίας του από την Άρτεμις Κούπερ, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/52414-ekdilosi-afieroma-patrik-li-fermor Η παρουσίαση του βιβλίου "Πάτρικ Λη Φέρμορ, μια περιπέτεια" θα παρουσιαστεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Μάνης, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και το βιβλιοπωλείο Παπαχρήστου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων - Επίτιμο Μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης, η Ειρήνη Γερουλάνου Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Μουσείου Μπενάκη και ο Ηλίας Μαγκλίνης δημοσιογράφος και μεταφραστής της βιογραφίας.
Η βιογραφία "Πατρικ Λη Φέρμορ, μια περιπέτεια" είναι η ακαταμάχητη αφήγηση μιας ζωής περιπέτειας, πολυμάθειας, γενναιότητας και γοητείας δοσμένη με βαθιά γνώση και αγάπη από την οικογενειακή φίλη του Αρτεμις Κούπερ.
Ο Βρετανός Πάτρικ Λη Φέρμορ (1915 - 2011) θεωρείται ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός συγγραφέας της εποχής μας και μια θρυλική φυσιογνωμία που συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα. Μέχρι τον θάνατό του ζούσε στη Μάνη, όπου τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά Πάντι ή αλλιώς κύριο Μιχάλη, σ' ένα σπίτι που Νίκος Χατζημιχάλης με τον ίδιο τον Φέρμορ και την γυναίκα του, την αξέχαστη φωτογράφο Τζόαν Λη Φέρμορ. Ο Πάτρικ Λη Φέρμορ, όρισε ως κληρονόμο του σπιτιού του στη Μάνη, το Μουσείο Μπενάκη, προκειμένου να φιλοξενούνται συγγραφείς και ερευνητές. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/52414-ekdilosi-afieroma-patrik-li-fermor

Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/52414-ekdilosi-afieroma-patrik-li-fermor

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Κυριακή 18 Ιανουαρίου
  • Ώρα: 11 πμ
  • Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Elite City Resort
Τελευταία τροποποίηση στις%AM, %19 %381 %2015 %10:%Ιαν
επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού