Μήνας επιστημονικής φαντασίας από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Με όχημα την φαντασία υποδεχόμαστε τον καινούριο χρόνο στην λέσχη. Από το Ταξίδι στην Σελήνη του Ζορζ Μελιές, ένα από τα πρώτα έργα του παγκόσμιου κινηματογράφου, μέχρι σήμερα, το Φανταστικό δεν έπαψε να τροφοδοτεί με θέματα και προβληματικές το σελιλόιντ, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει και να εξηγήσει τις αναρίθμητες απορίες για το διάστημα και την θέση μας στο σύμπαν, που ενυπάρχουν μέσα μας.

Δύο από τις σημαντικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας και ίσως οι ταινίες με την υψηλότερη αποδοχή σε κοινό και κριτικούς βασίζονται σε βιβλία των πατριαρχών του είδους PhilipK. Dick και ArthurC. Clarke. Η ταινία του RidleyScottπου εγκαινιάζει την ενότητα της λέσχης [05/01 BladeRunner]  θεωρείται μια από τις καλύτερες, ενώ αρχετυπικό στον χώρο του διαστήματος και αξεπέραστο μέχρι σήμερα θεωρείται το περφεξιονιστικό αριστούργημα του ιδιοφυούς StanleyKubrick[19/01 2001: ASpaceOdyssey].

Δύο επίσης μεγάλοι δημιουργοί με προσωπική κινηματογραφική οπτική καταθέτουν τις δικές τους σκέψεις για το μέλλον. Και αν στο ποιητικό έπος του Tarkovksyοι ιδέες προέρχονται εν μέρει από τη νουβέλα των Arkadiyκαι BorisStrugatskiy[12/01 Stalker], ο Jean-LucGodardκατασκευάζει με όχημα την φαντασία του μια νέα πολιτεία από τα θεμέλια και μαζί μια δυστοπική αλληγορία για το μέλλον [26/01 Alphaville].

 

Ο καινούριο χρόνος σηματοδοτεί εκτός των άλλων και μια καινούρια αρχή για την λέσχη. Μετά από αίτημα της ΦΑΡΙΣ και του ΔΗΠΕΘΕΚ η ημέρα προβολής μας μετακινείται την Δευτέρα.

 

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της λέσχης σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στο πλαίσιο ενός ειδικού αφιερώματος στον συνθέτη Γιάννη Χρήστου θα προβληθεί μια μοναδική δημιουργία του Κωστή Ζουλιάτη πάνω σε μια από τις πιο σημαντικές και πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις δημιουργού. [04/01 Anaparastasis]

Την αφίσα του μήνα επιμελήθηκε και φιλοτέχνησε για την λέσχη ο designerTomasKralik, conceptartistτου StudioSlovackπάνω σε μια όμορφη φωτογραφία του πεζόδρομου της Αριστομένους από την Σοφία Κοτσιλιέρη

Χώρος Προβολών -- Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας

Είσοδος -- 4 ευρώ

Είσοδος ελεύθερη -- Για νέους κάτω των 18 ετών

Τελευταία τροποποίηση στις%PM, %03 %461 %2015 %12:%Φεβ

Πολυμέσα

επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού