Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένας μουσικός διεθνούς κύρους και ως εκ τούτου δε χρειάζεται συστάσεις. Πέραν του ότι έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως ένας κορυφαίος βιολιστής, έχει εδώ και μερικά χρόνια επεκτείνει τη μουσική του δράση και στη μουσική διεύθυνση - με ιδιαίτερη επιτυχία. Με το διττό μουσικό του ρόλο, του αρχιμουσικού και του σολίστ, θα εμφανιστεί και στη συναυλία που θα δώσει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20.30, στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, με την ευγενή υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις». Σ' αυτήν τη συναυλία, ο Λεωνίδας Καβάκος (που συμμετέχει αφιλοκερδώς υπέρ του φιλανθρωπικού σκοπού της εκδήλωσης) όχι μόνο θα διευθύνει για πρώτη φορά την Κ.Ο.Α αλλά θα είναι και σολίστ μαζί με τον σπουδαίο Ρόμαν Σίμοβιτς, εξάρχοντα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, στο Διπλό κοντσέρτο για βιολί του Γ.Σ. Μπαχ. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει ακόμα τη Συμφωνία «του Λιντς» του Μότσαρτ και τη Δεύτερη Συμφωνία του Σούμαν.

Η «πρωτιά» του Λεωνίδα Καβάκου στο πόντιουμ της Κ.Ο.Α., αλλά και η ταυτόχρονα εμφάνισή του ως σολίστ μαζί μ' έναν ακόμα διεθνώς διακεκριμένο βιολιστή, καθιστά τη συναυλία ένα ιδιαίτερο γεγονός για το κοινό, αλλά βεβαίως και για την Ορχήστρα, η οποία εκφράζει τη χαρά της, καθώς και την ευχή αυτή η συναυλία να είναι η αρχή μιας μακράς και γόνιμης συνεργασίας με το σπουδαίο Έλληνα μουσικό.

 

O ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΒΑΚΟΣ

Αναγνωρισμένος διεθνώς ως βιολιστής σπάνιας ποιότητας, με υψηλότατο επίπεδο δεξιοτεχνίας και μουσικότητας, ο Λεωνίδας Καβάκος συνεργάζεται τακτικά με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου (Φιλαρμονικές Βερολίνου και Βιέννης, Συμφωνική του Λονδίνου, Gewandhaus της Λειψίας, Staatskapelle της Δρέσδης, Concertgebouw του Άμστερνταμ, Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης, Συμφωνική του Σικάγου κ.ά.), ενώ οι ηχογραφήσεις του, κατ' αποκλειστικότητα για την Decca Classics, έχουν κερδίσει πλήθος σημαντικών διακρίσεων. Ώς τα 21 του χρόνια είχε κερδίσει τρεις σπουδαίους διαγωνισμούς βιολιού (Σιμπέλιους, Παγκανίνι και Νάουμπουργκ), ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η βράβευσή του με το βραβείο Léonie Sonning 2017, την ύψιστη μουσική τιμητική διάκριση της Δανίας, που έχει δοθεί στο παρελθόν σε μέγιστες μουσικές προσωπικότητες (Μ. Μπρίττεν, Α. Ρουμπινστάιν, Γ. Μενουχίν, Ν. Σοστακόβιτς, Π. Μπουλέζ, Ν. Μπάρενμποϊμ κ.ά.). Τα τελευταία χρόνια, ο Καβάκος δραστηριοποιείται έντονα και με επιτυχία στη διεύθυνση ορχήστρας, έχοντας συνεργαστεί ως αρχιμουσικός με τις Συμφωνικές του Λονδίνου, της Βιέννης και της Βοστώνης, τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης κ.ά.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, 20.30 - Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

• ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕΟΥΣ ΜΟΤΣΑΡΤ (1756–1791)
Συμφωνία αρ.36 σε ντο μείζονα, Κ.425 «του Λιντς»

• ΓΙΟΧΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΑΧ (1685–1750)
Κοντσέρτο για δύο βιολιά και ορχήστρα σε ρε ελάσσονα, BWV 1043

• ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΟΥΜΑΝ (1810–1856)
Συμφωνία αρ.2 σε ντο μείζονα, έργο 61

Σολίστ Λεωνίδας Καβάκος, βιολί
Ρόμαν Σίμοβιτς, βιολί
Μουσική διεύθυνση Λεωνίδας Καβάκος

Τιμή εισιτηρίου (ενιαία): 30€
Προπώληση από 10 Οκτωβρίου 2016 από την Κ.Ε. του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210 87902, ωράριο: 10.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χορηγός φιλοξενίας: Filoxenia Καλαμάτας – Grecotel Hotels and Resorts

Τελευταία τροποποίηση στις%AM, %17 %342 %2016 %10:%Οκτ
επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού