Συναυλία από την Ορχήστρα Παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

Το τμήμα της Παραδοσιακής Mουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, σας προσκαλεί την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 21:30 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με Παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια από την Ορχήστρα Παραδοσιακής Mουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Η συναυλία γίνεται με σκοπό την προβολή της εργασίας - μελέτης που έγινε στο τμήμα της Παραδοσιακής Mουσικής, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015 - 2016, αλλά και της αναγκαιότητας πρόσληψης εμπειριών των νέων Μελών της Ορχήστρας.

Διδασκαλία - επιμέλεια: Σταύρος Παναγιωτόπουλος, Σταύρος Ρούσσης.

Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για την ορχήστρα:

Η λειτουργία της Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011. Η πρωτοβουλία βρήκε θετική ανταπόκριση και υποστήριξη από τον τότε διευθυντή Διονύση Μαλλούχο υποστήριξη που συνεχίζεται από τον νυν διευθυντή Στάθη Γυφτάκη. Η λειτουργία της βασίζεται σε ερασιτέχνες μουσικούς που συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες συναντήσεις - πρόβες της ορχήστρας οι οποίες λαμβάνουν χώρα κάθε Τετάρτη από τις 20:00 έως τις 22:00 στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Η διδασκαλία είναι δωρεάν και μόνη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή στις εμφανίσεις της ορχήστρας που γίνονται κατά την διάρκεια του έτους.
Η ιδέα ήρθε σαν αποτέλεσμα της κρίσης που βιώνει η χώρα. Η ανάγκη των ανθρώπων να εκφράζονται μέσα από την τέχνη δίνει μια διέξοδο στα καθημερινά τους προβλήματά. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που πλήττει τον μέσο Έλληνα. Λειτουργεί έτσι σαν μια διέξοδο σε ανθρώπους που θέλουν να εκφραστούν μέσα από αυτό το είδος της μουσικής.
Το τμήμα λειτουργεί με την μέθοδο της ομαδικής διδασκαλίας. Προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος είναι η γνώση κάποιου παραδοσιακού οργάνου. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε όργανο που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή
μουσική μας (Κλαρίνο, βιολί, λαούτο, σαντούρι, κρουστά κλπ). Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε ότι κάποιος που τραγουδάει αυτό το είδος είναι επίσης ευπρόσδεκτος. Οι μαθητές διδάσκονται ρεπερτόριο τραγουδιών από όλες της περιοχές της Ελλάδος προσαρμοσμένο στις δυνατότητες του κάθε μουσικού και του οργάνου που αυτός παίζει.

Πρόγραμμα συναυλίας:
Τα ξύλα - συρτός Λέσβου
Στης Αττάλειας τα νερά - συρτός Αιγαιοπελαγίτικος
Αρχοντογυιός παντρεύεται - Καλαματιανό Μ.Ασίας
Από λίγο λίγο - Αντικρυστός Μ.Ασίας
Ταταυλιανός συρτός
Πέργαμος - Ζεϊμπέκικο Μ.Ασίας
Μήλο μου και μανταρίνι - Μ.Ασίας
Πέρασε ένα καλοκαίρι - Καλαματιανό Ρούμελης
Αμάραντος - Τσάμικο
Γέρασα μωρέ παιδιά - Αποκριάτικο Στερεάς Ελλάδος
Σαν τα μάρμαρα της πόλης - Αντικρυστός Κωνσταντινουπόλεως
Αϊσέ - Αντικρυστός Λέσβου

Παίζουν οι μουσικοί:
Ελένη Περτσελάκη βιολί
Παναγιώτης Τσικνάκης μαντολίνο
Άγγελος Θεοδωρακόπουλος λαούτο
Νικόλαος Πολυχρονόπουλος λαούτο
Νικόλαος Δημητρόπουλος λαούτο
Μαρία Καραχισαρίδου κρουστά
Σταύρος Παναγιωτόπουλος κλαρίνο,κανονάκι
Σταύρος Ρούσσης λαούτο

Μελίνα Παρασκευοπούλου τραγούδι
Αποστόλης Πολυχρονόπουλος τραγούδι

Τελευταία τροποποίηση στις%AM, %30 %368 %2016 %10:%Μαϊ
επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού