TEDxKalamata 2014

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το TEDxKalamata 2014 με τίτλο "Limits", το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Μετά τις δύο άκρως επιτυχημένες TEDx διοργανώσεις στην Καλαμάτα, το Δεκέμβριο 2012 και το καλοκαίρι του 2013, η φετινή διοργανώσει είναι αφιερωμένη... στα όρια.

Το 2014 το TEDxKalamata εμπνέεται από ιδέες που αντιλαμβάνονται τα όρια και καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν. Φέτος επελέγη μια προκλητική θεματική, ώστε να ακουστούν ιστορίες ανθρώπων που παρά τις φαινομενικά "δεδομένες δυνατότητες" τους, κατόρθωσαν να  αλλάξουν τον κόσμο μετατοπίζοντας τόσο τα όρια τα δικά τους όσο και της παγκόσμιας κοινωνίας. Ανθρώπους που έρχονται στην Καλαμάτα για να διηγηθούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να αποδείξουν πως "ακόμα και ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα βήμα".

Η λίστα των ομιλητών, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, περιλαμβάνει σημαντικά διεθνή ονόματα, καθένα από τα οποία έχει να μεταφέρει τη δική του εμπειρία φθάνοντας ή ακόμα και ξεπερνώντας τα δικά του προσωπικά, βιολογικά, σωματικά, αλλά και κοινωνικά όρια, που θέτει η θέση τους στον χάρτη, η θρησκεία, η γλώσσα, τα ταμπού και οι κοινωνικές αντιλήψεις.

Τι είναι το  TEDxKalamata;

To TEDxKalamata είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία 20 νέων, που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν πυρήνα δράσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα εντάξουν στην πόλη της Καλαμάτας έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια.

Πιστεύει στη δυναμική της πόλης, οραματίζεται την αποκέντρωση και μία πόλη που χτίζει πάνω στα δυνατά της σημεία. Μία πόλη που δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη και αποτελεί τον οδηγό για ένα νέο μοντέλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το TEDxKalamata 2013 υπήρξε το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί στην παγκόσμια λίστα των "must seen to believe" events από το TED ανάμεσα στα 5.000 που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

Σχετικά με το ΤΕD

Το TED (Technology, Entertainment, Design) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, αφιερωμένη στις "Ιδέες που Αξίζει να Διαδοθούν". Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1984 ως ένα συνέδριο που στόχο είχε να φέρει σε επαφή τρεις κόσμους: Τεχνολογία, Ψυχαγωγία, Σχεδιασμό.

Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών του TED, βασικό ρόλο παίζουν τα προγράμματα TEDx. Το "x" δηλώνει την αυτοοργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

• Περισσότερες πληροφορίες για το TEDxKalamata μπορείτε να βρείτε στο www.tedxkalamata.com.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: Σάββατο 7 Ιουνίου
  • Ώρα: 23:00
  • Διεύθυνση: Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης
Τελευταία τροποποίηση στις%PM, %20 %544 %2014 %15:%Ιουν
επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού