Διεθνές σεμινάριο για την τέχνη της σύνθεσης του ελαιολάδου διοργανώνει το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας του ΤΕΙ

Η λέξη «σύνθεση», σύμφωνα με την επιστήμη της γλωσσολογίας, είναι ο σχηματισμός μιας νέας λέξης από την ένωση των θεμάτων δύο άλλων λέξεων. Η σύνθεση είναι το ζητούμενο στις ημέρες μας. Στην πολιτική, στις διαπροσωπικές σχέσεις, παντού. Την τέχνη της προσδοκά να διδάξει το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου στον τομέα του ελαιολάδου. Έτσι, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και την υποστήριξη φορέων του τομέα του ελαιολάδου, διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Εξαιρετικά παρθένο πολυποικιλιακό ελαιόλαδο: η τέχνη της σύνθεσης» στην Καλαμάτα, τα Χανιά και την Αθήνα. Εκτός από την κορωνέικη ποικιλία που είναι το πιο διαδεδομένο μονοποικιλιακό ελαιόλαδο στην Ελλάδα, υπάρχουν κι άλλες ελληνικές ποικιλίες ελιάς με εξαιρετικά γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά. Στην προσπάθεια ανάδειξης των ποικιλιών αυτών, το σεμινάριο αποσκοπεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών του ελαιοκομικού τομέα στην τέχνη της σύνθεσης πολυποικιλιακών ελαιολάδων που να ικανοποιούν τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού. Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν θεωρητικά θέματα που αφορούν στη συσχέτιση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου με όλα τα στάδια παραγωγής και διαχείρισής του, από τον ελαιώνα μέχρι το ράφι, το αρωματικό προφίλ ελληνικών ποικιλιών, ο ρόλος της χημείας, καθώς και η εμπορική σκοπιμότητα της δημιουργίας ενός πολυποικιλιακού ελαιολάδου.  Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν την τέχνη της δημιουργίας πολυποικιλιακών ελαιολάδων μέσα από τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις, πράξεις ειδικά σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στα ελληνικά ελαιόλαδα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφτείτε το www.tasting.teikal.gr Εκπαιδευτές του σεμιναρίου είναι ο Dr. Richard Gawel (Αυστραλία) και ο Dr. Antonio Lauro (Ιταλία). Ο Richard Gawel είναι επί σειρά ετών επικεφαλής της επιτροπής κριτών του διαγωνισμού γευσιγνωσίας ελαιολάδου της Αυστραλίας, και συμμετέχει ως κριτής στους αντίστοιχους διαγωνισμούς της Ιαπωνίας, της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες. Υπήρξε ο πρώτος ακαδημαϊκός που δίδαξε την επιστήμη της γευσιγνωσίας στο University of Adelaide. Συνεργάζεται με αυστραλιανές εταιρείες και παραγωγούς για τη δημιουργία πολυποικιλιακών ελαιόλαδων. Ο Antonio Giuseppe Lauro είναι γευσιγνώστης ελαιολάδου από το 1995 και επικεφαλής της Ομάδας Prim’Olio της Καλαβρίας της Ιταλίας.  Είναι επικεφαλής της επιτροπής κριτών σε πολλούς διαθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιόλαδου: Νέα Υόρκη, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισραήλ, και Αργεντινή. Είναι επιστημονικός σύμβουλος της περιφέρειας της Καλαβρίας της Ιταλίας στον τομέα του ελαιολάδου, έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα για το ελαιόλαδο και έχει εκτενές συγγραφικό έργο. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και στα ιταλικά με διαδοχική διερμηνεία, ενώ η παρακολούθηση προϋποθέτει βασικές γνώσεις γευσιγνωσίας ελαιολάδου. Ημερομηνίες και τόπος διεξαγωγής: Καλαμάτα 25 – 26 Ιανουαρίου (Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, ΤΕΙ Πελοποννήσου). Ο αριθμός των συμμετασχόντων σε κάθε σεμιναριακή πόλη είναι είκοσι (20) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.  Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ. Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27210 45305, 6944 675764 (Άννα Μηλιώνη) ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου είναι διαπιστευμένο κατά ISO/IEC 17025 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και εγκεκριμένο από American Oil Chemists' Society. Παρέχει υπηρεσίες δοκιμών και συμβουλευτικής στο πεδίο της γευσιγνωστικής αξιολόγησης του ελαιολάδου.

 

Πηγή: www.tharrosnews.gr

Η λέξη «σύνθεση», σύμφωνα με την επιστήμη της γλωσσολογίας, είναι ο σχηματισμός μιας νέας λέξης από την ένωση των θεμάτων δύο άλλων λέξεων.
Η σύνθεση είναι το ζητούμενο στις ημέρες μας. Στην πολιτική, στις διαπροσωπικές σχέσεις, παντού. Την τέχνη της προσδοκά να διδάξει το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου στον τομέα του ελαιολάδου.
Έτσι, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και την υποστήριξη φορέων του τομέα του ελαιολάδου, διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Εξαιρετικά παρθένο πολυποικιλιακό ελαιόλαδο: η τέχνη της σύνθεσης» στην Καλαμάτα, τα Χανιά και την Αθήνα.
Εκτός από την κορωνέικη ποικιλία που είναι το πιο διαδεδομένο μονοποικιλιακό ελαιόλαδο στην Ελλάδα, υπάρχουν κι άλλες ελληνικές ποικιλίες ελιάς με εξαιρετικά γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά.
Στην προσπάθεια ανάδειξης των ποικιλιών αυτών, το σεμινάριο αποσκοπεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών του ελαιοκομικού τομέα στην τέχνη της σύνθεσης πολυποικιλιακών ελαιολάδων που να ικανοποιούν τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού.
Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν θεωρητικά θέματα που αφορούν στη συσχέτιση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου με όλα τα στάδια παραγωγής και διαχείρισής του, από τον ελαιώνα μέχρι το ράφι, το αρωματικό προφίλ ελληνικών ποικιλιών, ο ρόλος της χημείας, καθώς και η εμπορική σκοπιμότητα της δημιουργίας ενός πολυποικιλιακού ελαιολάδου.  Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν την τέχνη της δημιουργίας πολυποικιλιακών ελαιολάδων μέσα από τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις, πράξεις ειδικά σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στα ελληνικά ελαιόλαδα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφτείτε το www.tasting.teikal.gr
Εκπαιδευτές του σεμιναρίου είναι ο Dr. Richard Gawel (Αυστραλία) και ο Dr. Antonio Lauro (Ιταλία). Ο Richard Gawel είναι επί σειρά ετών επικεφαλής της επιτροπής κριτών του διαγωνισμού γευσιγνωσίας ελαιολάδου της Αυστραλίας, και συμμετέχει ως κριτής στους αντίστοιχους διαγωνισμούς της Ιαπωνίας, της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες. Υπήρξε ο πρώτος ακαδημαϊκός που δίδαξε την επιστήμη της γευσιγνωσίας στο University of Adelaide. Συνεργάζεται με αυστραλιανές εταιρείες και παραγωγούς για τη δημιουργία πολυποικιλιακών ελαιόλαδων.
Ο Antonio Giuseppe Lauro είναι γευσιγνώστης ελαιολάδου από το 1995 και επικεφαλής της Ομάδας Prim’Olio της Καλαβρίας της Ιταλίας.  Είναι επικεφαλής της επιτροπής κριτών σε πολλούς διαθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιόλαδου: Νέα Υόρκη, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισραήλ, και Αργεντινή. Είναι επιστημονικός σύμβουλος της περιφέρειας της Καλαβρίας της Ιταλίας στον τομέα του ελαιολάδου, έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα για το ελαιόλαδο και έχει εκτενές συγγραφικό έργο.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και στα ιταλικά με διαδοχική διερμηνεία, ενώ η παρακολούθηση προϋποθέτει βασικές γνώσεις γευσιγνωσίας ελαιολάδου.
Ημερομηνίες και τόπος διεξαγωγής: Καλαμάτα 25 – 26 Ιανουαρίου (Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, ΤΕΙ Πελοποννήσου), Χανιά 28 – 29 Ιανουαρίου (Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων), Αθήνα 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου (Orange Grove – Ολλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα).
Ο αριθμός των συμμετασχόντων σε κάθε σεμιναριακή πόλη είναι είκοσι (20) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.  Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ.
Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27210 45305, 6944 675764 (Άννα Μηλιώνη) ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου είναι διαπιστευμένο κατά ISO/IEC 17025 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και εγκεκριμένο από American Oil Chemists' Society. Παρέχει υπηρεσίες δοκιμών και συμβουλευτικής στο πεδίο της γευσιγνωστικής αξιολόγησης του ελαιολάδου.
Α.Π. - See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF#sthash.rxeSnuM4.dpuf
Η λέξη «σύνθεση», σύμφωνα με την επιστήμη της γλωσσολογίας, είναι ο σχηματισμός μιας νέας λέξης από την ένωση των θεμάτων δύο άλλων λέξεων.
Η σύνθεση είναι το ζητούμενο στις ημέρες μας. Στην πολιτική, στις διαπροσωπικές σχέσεις, παντού. Την τέχνη της προσδοκά να διδάξει το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου στον τομέα του ελαιολάδου.
Έτσι, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και την υποστήριξη φορέων του τομέα του ελαιολάδου, διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Εξαιρετικά παρθένο πολυποικιλιακό ελαιόλαδο: η τέχνη της σύνθεσης» στην Καλαμάτα, τα Χανιά και την Αθήνα.
Εκτός από την κορωνέικη ποικιλία που είναι το πιο διαδεδομένο μονοποικιλιακό ελαιόλαδο στην Ελλάδα, υπάρχουν κι άλλες ελληνικές ποικιλίες ελιάς με εξαιρετικά γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά.
Στην προσπάθεια ανάδειξης των ποικιλιών αυτών, το σεμινάριο αποσκοπεί στην εκπαίδευση επαγγελματιών του ελαιοκομικού τομέα στην τέχνη της σύνθεσης πολυποικιλιακών ελαιολάδων που να ικανοποιούν τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού.
Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν θεωρητικά θέματα που αφορούν στη συσχέτιση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου με όλα τα στάδια παραγωγής και διαχείρισής του, από τον ελαιώνα μέχρι το ράφι, το αρωματικό προφίλ ελληνικών ποικιλιών, ο ρόλος της χημείας, καθώς και η εμπορική σκοπιμότητα της δημιουργίας ενός πολυποικιλιακού ελαιολάδου.  Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν την τέχνη της δημιουργίας πολυποικιλιακών ελαιολάδων μέσα από τη συμμετοχή τους σε ασκήσεις, πράξεις ειδικά σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στα ελληνικά ελαιόλαδα. Για το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφτείτε το www.tasting.teikal.gr
Εκπαιδευτές του σεμιναρίου είναι ο Dr. Richard Gawel (Αυστραλία) και ο Dr. Antonio Lauro (Ιταλία). Ο Richard Gawel είναι επί σειρά ετών επικεφαλής της επιτροπής κριτών του διαγωνισμού γευσιγνωσίας ελαιολάδου της Αυστραλίας, και συμμετέχει ως κριτής στους αντίστοιχους διαγωνισμούς της Ιαπωνίας, της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες. Υπήρξε ο πρώτος ακαδημαϊκός που δίδαξε την επιστήμη της γευσιγνωσίας στο University of Adelaide. Συνεργάζεται με αυστραλιανές εταιρείες και παραγωγούς για τη δημιουργία πολυποικιλιακών ελαιόλαδων.
Ο Antonio Giuseppe Lauro είναι γευσιγνώστης ελαιολάδου από το 1995 και επικεφαλής της Ομάδας Prim’Olio της Καλαβρίας της Ιταλίας.  Είναι επικεφαλής της επιτροπής κριτών σε πολλούς διαθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιόλαδου: Νέα Υόρκη, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισραήλ, και Αργεντινή. Είναι επιστημονικός σύμβουλος της περιφέρειας της Καλαβρίας της Ιταλίας στον τομέα του ελαιολάδου, έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα για το ελαιόλαδο και έχει εκτενές συγγραφικό έργο.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και στα ιταλικά με διαδοχική διερμηνεία, ενώ η παρακολούθηση προϋποθέτει βασικές γνώσεις γευσιγνωσίας ελαιολάδου.
Ημερομηνίες και τόπος διεξαγωγής: Καλαμάτα 25 – 26 Ιανουαρίου (Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, ΤΕΙ Πελοποννήσου), Χανιά 28 – 29 Ιανουαρίου (Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων), Αθήνα 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου (Orange Grove – Ολλανδική Πρεσβεία στην Ελλάδα).
Ο αριθμός των συμμετασχόντων σε κάθε σεμιναριακή πόλη είναι είκοσι (20) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.  Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ.
Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27210 45305, 6944 675764 (Άννα Μηλιώνη) ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου είναι διαπιστευμένο κατά ISO/IEC 17025 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και εγκεκριμένο από American Oil Chemists' Society. Παρέχει υπηρεσίες δοκιμών και συμβουλευτικής στο πεδίο της γευσιγνωστικής αξιολόγησης του ελαιολάδου.
Α.Π. - See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF#sthash.rxeSnuM4.dpuf

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Ημερομηνία: 25-26 Ιανουαρίου 2015
  • Διεύθυνση: Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας, ΤΕΙ Πελοποννήσου
  • Πληροφορίες: Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις%PM, %27 %582 %2015 %14:%Ιαν
επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού