Συναυλία με flamenco στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις», διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο συναυλιών μουσικής δωματίου «Μουσικές του Κόσμου». Είναι ένας κύκλος που συνδέει μουσικές διαφόρων πολιτισμών και εποχών και συνομιλεί δημιουργικά με ένα πλήθος διαφορετικών μουσικών.

Στο πλαίσιο των «Μουσικών του Κόσμου», το ερχόμενο Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στις 20.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, το Καλλιτεχνικό Καφενείο επιστρέφει φιλοξενώντας το Σωκράτη Μαστροδήμο και τη flamenco κιθάρα του.
Ο Σωκράτης Μαστροδήμος θα φέρει το κοινό κοντά σε ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά είδη της Μεσογείου, το φλαμένκο! Το φλαμένκο είναι σύνθετη και ιδιαίτερη τέχνη, η οποία γεννήθηκε στην Ισπανία, συνδέοντας τη Δύση με την Ανατολή με ένα μοναδικό τρόπο.
Ο Σωκράτης Μαστροδήμος ανήκει στη νέα γενιά φλαμένκο κιθαριστών, ενός φλαμένκο χωρίς σύνορα. Η βάση του είναι η Σεβίλλη (Ανδαλουσία). Συνθέτει, διδάσκει και δίνει παραστάσεις, τόσο ως σολίστας, όσο και συνοδεύοντας τραγουδιστές και χορευτές φλαμένκο.
Το 2006 ταξιδεύει στη Σεβίλη και αλλάζει η ζωή του. Ζει και αναπνέει το φλαμένκο στη γη που γεννήθηκε.
Τον Ιούλιο του 2011 παίρνει μέρος στο διεθνές φεστιβάλ κιθάρας της Κόρδοβα (Ανδαλουσία) και γνωρίζει προσωπικά το μεγάλο δάσκαλο της φλαμένκο κιθάρας Manolo Sanlucar. Ο ίδιος τον προσκαλεί στο σπίτι του και του προσφέρει μαθήματα δείχνοντάς του τα μυστικά της κιθάρας και του φλαμένκο. Μέχρι και σήμερα, ο Σωκράτης είναι ένας από τους μαθητευόμενους του Manolo Sanlucar.
«...Η μουσική του Σωκράτη έχει ένα βάθος κι ένα χαρακτήρα που τον κάνουν να μοιάζει γεννημένος στον κόσμο του φλαμένκο ή ακόμα καλύτερα μοιάζει σαν "εμείς" να τον αντιγράφουμε...»
Manolo Sanlucar

Η συναυλία αυτή πραγματοποιείται με τη χορηγία του ιατρού Άγγελου Γιαλαμά, λάτρη της συγκεκριμένης μουσικής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τελευταία τροποποίηση στις%AM, %07 %413 %2016 %10:%Νοε
επιστροφή στην κορυφή

Φαρμακεια

Καμία εκδήλωση

Calendar

KalamataMall.gr

Συνδεθείτε ή Δημιουργία Λογαριασμού